Dentistes de novel·la

portada_laguila-negra_joan-carreras_201501211112mauricio

 

 

 

 

 

 

 

Ara que venen uns dies de descans i que tindrem una mica de temps lliure, volem aprofitar per recomanar-vos, pels que us agrada llegir, un parell de novel•les interessants.
Potser us preguntareu: i que té que veure això amb la clínica? Bé, en principi no hi té massa a veure, però el cert és que aquests llibres tenen la peculiaritat que els seus personatges principals són dentistes i els esdeveniments tenen lloc a la ciutat de Barcelona.
Els dentistes, com a personatges de la literatura o del cinema, gaire bé sempre apareixen com a éssers estranys, dolents o fins i tot, una mica tocats del ala.
En aquestes novel•les, els protagonistes són persones normals, que expliquen les seves experiències, somnis, frustracions , les relacions amb el seu entorn, i, que tenen en comú el fet de ser odontòlegs
“ L’Àguila Negra “, escrita per Joan Carreras, ha estat premi Sant Jordi 2014. El títol fa referència a una cançó de la Maria del Mar Bonet i explica la historia de un odontòleg ja retirat que reflexiona sobre la seva vida en la Barcelona dels anys 70.
“ Mauricio o las elecciones primarias”, es una novel•la de Eduardo Mendoza , que ens porta al seu protagonista, també odontòleg, a una Barcelona políticament agitada en els anys 80.

Aquesta entrada forma part de la categoria Dia a Dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *