Cookies en aquesta pàgina web

Aquesta pàgina web utilitza cookies de tercers per a l'anàlisi de visites i comportament d'usuaris. Pots acceptar o rebutjar les galetes del navegador amb les següents opcions:

Comunicat amb relació a l'Estat d'Emergència provocat pel COVID-19

More information

Blog

Notícies i Actualitat sobre Clínica Navas

És car anar al dentista?

Blog Informació Dijous, 26 d'octubre del 2023

És car anar al dentista?

És cert que anar al dentista sempre ha tingut la fama de ser car, i, actualment, estan augmentant els preus de molts serveis i productes. L'assistència odontològica té un cost, però si hi reflexionem una mica, potser trobarem que no és tan elevat com creiem. Hi ha tractaments complexos i llargs que tenen un cost elevat, però que comporten moltes hores de treball, la coordinació d'un grup d'especialistes qualificats, amb un equip auxiliar competent, utilització de materials de qualitat i amb una tecnologia avançada. Seguit d'un manteniment efectuat pel mateix equip i que fa que aquests tractaments es mantinguin en condicions òptimes al llarg dels anys. Hi ha tractaments més senzills, com ara una neteja bucal, feta per una professional qualificada i amb experiència, amb diagnòstic radiològic i supervisat per la Dra. o Dr. Això, un cop l'any, amb un cost de 65 €, és car? Potser no. A Clínica Navas, pensem que donem un bon servei a uns preus ajustats. Amb els nostres pacients, intentem valorar les diferents opcions de tractament en cada cas, i, entre tots, escollir l'alternativa més adequada per cada un. Com hem fet sempre, intentem mantenir els nostres preus tot el que sigui possible, i, sobretot, continuar mantenint el mateix nivell de professionalitat, atenció i tracte per als nostres pacients. Moltes gràcies per la vostra confiança, Dra. Montserrat Ferrer i equip.

Llegir
Setembre ha arribat

Blog Dia a dia Informació

Dimarts, 12 de setembre del 2023

Setembre ha arribat

Nosaltres hem tornat amb moltes ganes i ja estem al peu del canó. Tenim plans i idees noves per millorar a la clínica i el servei que donem als nostres pacients. Mentrestant, us volem recordar de forma ràpida el que fem a la nostra Clínica: Implantologia: cirurgia per reposar dents perdudes Estètica: restauracions, carilles, blanquejaments Restauradora: empastaments, reconstruccions Pròtesi: fix i movible, sobre implants o dents naturals Ortodòncia: correcció de les malposicions dentàries amb Invisalign Odontopediatria: cuidem de les dents dels més petits Periodòncia: tractaments de genives i del suport de les dents Endodòncia: tractaments de càries avançades que afecten el nervi Preventiva: t'expliquem el que és millor per mantenir la boca sana, higienes, controls radiogràfics Tot això, amb un bon equip professional, bones instal·lacions, els últims avenços tecnològics, I amb la millor dedicació i atenció que mereixen els nostres pacients. Dra. Montserrat Ferrer i equip

Llegir
Vacances d'estiu 2023

Blog Informació

Dilluns, 17 de juliol del 2023

Vacances d'estiu 2023

El proper divendres, dia 28 de juliol, comencem les vacances. La clínica estarà tancada des de divendres 28 de juliol fins al diumenge 27 d'agost. El dilluns 28 d'agost ja tornem a estar oberts. Esperem que no ens necessiteu durant aquests dies i disculpeu-nos per les molèsties que això us pugui ocasionar. Si tinguéssiu alguna emergència, truqueu a la clínica i hi haurà un missatge al contestador que us dirà el que podeu fer. La clínica us adreça al centre CLÍNICA DENTAL BARCELONA que està obert cada dia i festius. El seu telèfon és: 934 878 329. La Dra. Montserrat Ferrer i l'equip de Clínica Navas us desitja que passeu uns bons dies de descans.

Llegir
Prevenció i tractament de malalties periodontals

Blog Informació

Dijous, 04 de maig del 2023

Prevenció i tractament de malalties periodontals

Les malalties periodontals són un grup d'afeccions que afecten les genives i els teixits que sostenen les dents. La causa principal d'aquestes malalties és l'acumulació de placa dental, que és una pel·lícula enganxosa i bacteriana que es forma sobre les dents i les genives. Si no es remou adequadament, la placa pot endurir-se i convertir-se en tosca, cosa que pot provocar inflamació i infecció a les genives. A continuació, et descrivim les dues malalties periodontals més comunes: la gingivitis i la periodontitis, així com els tractaments disponibles per combatre-les i mesures preventives. Gingivitis És una malaltia periodontal comuna que es caracteritza per la inflamació de les genives. Els símptomes inclouen: Genives vermelles, inflamades i sensibles Sagnat en raspallar-se o fer servir fil dental Mal alè persistent La gingivitis és reversible i es pot tractar amb una bona higiene bucal. És important raspallar-se les dents almenys dues vegades al dia i fer servir fil dental cada dia per remoure la placa bacteriana de les dents i les genives. A més, és important visitar el dentista regularment perquè pugui avaluar l'estat de les teves genives i eliminar qualsevol acumulació de placa o tosca. Periodontitis És una malaltia periodontal més greu que la gingivitis. Si no es tracta, la periodontitis pot portar a la pèrdua de dents degut a la destrucció de l'os i als teixits que sostenen les dents. Els símptomes inclouen: Genives vermelles, inflamades i sensibles Sagnat en raspallar-se o fer servir fil dental Mal alè persistent Dents fluixos o separats Canvis en la manera com les dents encaixen quan es tanca la boca El tractament de la periodontitis varia segons la gravetat de la malaltia. Si la malaltia està a les primeres etapes, el tractament pot incloure una neteja dental professional i una bona higiene bucal a casa. Si la malaltia ha avançat, es pot necessitar una cirurgia periodontal per reparar els danys a les genives i els ossos. Mesures preventives La prevenció és la millor manera per evitar malalties periodontals. Algunes mesures que pots prendre per mantenir les teves genives sanes inclouen: Raspallar-se les dents almenys dues vegades al dia amb una pasta dental que contingui fluor Usar fil dental o un raspall interdental per remoure la placa entre les dents i les genives Limitar la quantitat d'aliments i begudes ensucrats a la teva dieta No fumar. Visitar el dentista regularment per a una avaluació i neteja dental professional. Les malalties periodontals poden ser greus i provocar la pèrdua de dents si no es tracten adequadament. La bona notícia és que aquestes malalties són prevenibles i es poden tractar.  Si experimentes qualsevol d'aquests símptomes, contacta amb nosaltres i t'ajudarem en el que necessites.  

Llegir
Salut bucal en nens

Blog Dia a dia Informació

Dijous, 30 de març del 2023

Salut bucal en nens

La salut bucal dels nens és essencial per garantir una vida adulta amb dents i genives sanes. Et donem alguns consells pràctics per ajudar-te a mantenir la salut bucal dels teus fills en òptimes condicions: Inculcar hàbits d'higiene des de petita edat: És fonamental ensenyar als nens a rentar-se les dents almenys dues vegades al dia, utilitzant una quantitat adequada de pasta dental amb fluor. El raspallat ha de realitzar-se amb moviments suaus i circulars, prestant atenció a totes les superfícies de les dents. Ús de la seda dental: A mesura que els nens creixen, l'ús de la seda dental ha d'incorporar-se a la seva rutina diària per eliminar les restes de menjar i placa entre les dents, on el raspall no pot arribar. Alimentació saludable: Una dieta equilibrada, rica en nutrients i baixa en sucres, contribueix a la salut dental. Evitar el consum excessiu de begudes ensucrades i aliments enganxosos o dolços és fonamental per a prevenir la formació de càries. Revisions dentals regulars: Portar als nens al dentista almenys dues vegades a l'any per a revisions mèdiques i neteges professionals és essencial. Aquestes visites permeten detectar i tractar problemes abans que es converteixin en complicacions majors. Segelladors dentals: Els segelladors són una excel·lent eina preventiva que protegeix les superfícies de masticació de les dents contra les càries. Pregunta al teu dentista sobre la conveniència d'aplicar segelladors en les dents dels teus fills. Ús de protectors bucals: Si els teus fills practiquen esports de contacte, assegura't que utilitzin protectors bucals per a prevenir lesions en les dents i la boca. Canvi de raspalls de dents: És important canviar el raspall de dents dels nens cada tres mesos o quan les truges es desgastin, ja que un raspall en mal estat no serà eficient en la neteja dental. Seguint aquests consells, podes ajudar els teus fills a establir hàbits saludables de cura bucal des de primerenca edat. Això els permetrà gaudir d'un somriure radiant i dents fortes al llarg de la seva vida. No oblidis que l'educació i el suport a casa són fonamentals per a inculcar la importància de la salut bucal en els més petits.

Llegir
Blanquejament Dental

Dia a dia

Dimecres, 16 de novembre del 2022

Blanquejament Dental

Vols tenir les dents més blanques en una sola sessió? A Clínica Navas hem incorporat el tractament de blanquejament dental amb làmpada LED. En una sola sessió d'aproximadament 60 minuts les teves dents quedaran més blanques, utilitzant aquest sistema eficaç, còmode i fiable.  QUÈ HEM DE SABER? El blanquejament dental és un tractament amb l'objectiu de millorar el color de les dents. Prèviament a realitzar un tractament blanquejant és necessari fer un diagnòstic de l'estat de la boca del pacient, i comprovar que es pugui fer el tractament de forma correcta. El tractament consisteix en l'aplicació d'un producte (peròxid d'hidrogen) en forma de gel, i que, en contacte amb les dents durant un temps determinat, produeix el canvi de coloració de les dents. Abans i després del tractament és recomanable no fumar, tindre molt bona higiene i no prendre begudes o productes que puguin tacar les dents ( cafè, coca-cola, vi negre, infusions, etc). Si vols més informació no dubtis a preguntar-nos. Moltes gràcies per la teva confiança, Dra. Montserrat Ferrer i l'equip de Clínica Navas

Llegir
Tornem a tenir revistes

Informació

Dimecres, 19 d'octubre del 2022

Tornem a tenir revistes

Ja feia massa temps que la sala d'espera de la clínica estava molt buida i avorrida. Per fi, ara tornem a tenir revistes i un espai pels nens, amb contes i joguines. Tenim una selecció de publicacions variada i amena, que es manté actualitzada i es renova cada setmana o mensualment, depenent de la periodicitat de cada publicació. Podem dir que a clínica Navas trobareu la millor selecció de revistes , fet que no ens trobem habitualment a la majoria de sales d'espera de qualsevol consulta mèdica. I si voleu, ens podeu suggerir alguna publicació que us agradaria que tinguéssim a la sala d'espera. Fem tot el possible perquè la vostra estància a la clínica sigui el mes agradable possible.

Llegir
Ciència i Tecnologia

Blog

Dijous, 29 de setembre del 2022

Ciència i Tecnologia

El Dr. Joaquim Colomer, el nostre ortodoncista, ha estat a la reunió de la SEDO (Sociedad Española de Ortodoncia) del 23 al 24 de setembre. Aquesta reunió estava focalitzada en els tractaments amb alineadors invisibles (Invisalign), tècnica en la qual el Dr. Colomer és expert. Així, va exposar un complex cas tractat a la nostra Clínica, i acabat amb un resultat excel·lent. Felicitacions al Dr. Joaquim Colomer, el nostre ortodoncista.

Llegir
Noves instal·lacions

Blog Dia a dia

Dijous, 26 de maig del 2022

Noves instal·lacions

Tal com us vam comentar fa unes setmanes, a la clínica hem començat un pla de reformes i millores dels nostres espais. Doncs bé, ja hem finalitzat la renovació d'un dels espais dedicats a tractaments. Hem creat un espai polivalent, ampli, lluminós, i, per descomptat, amb totes les instal·lacions noves i actualitzades. Com sempre, a Clinica Navas ens dediquem a millorar i oferir el millor servei possible. Agraïts per la vostra paciència i disculpeu-nos per les molèsties que hàgim pogut ocasionar-vos. Esperem que us agradi el canvi, Dra. Montserrat Ferrer i equip

Llegir
Ens posem guapos!

Blog Dia a dia

Dimarts, 15 de març del 2022

Ens posem guapos!

Seran petites reformes per aconseguir que la nostra clínica segueixi sent un espai còmode, eficaç i agradable per nosaltres, i per descomptat per vosaltres, els nostres pacients. Però no patiu! Per tal de mantenir la bona operativitat de la clínica, els canvis els farem de manera progressiva i espaiada, de manera que ni ho notareu. Properament podreu gaudir de la millora de l’espai que tenim dedicat als tractaments d’odontopediatria i ortodòncia, que convertirem en un espai polivalent amb totes les instal·lacions noves i actualitzades. Com sempre, a Clínica Navas ens dediquem a oferir el millor servei possible, i ara ens toca posar-nos guapos. Esperem que us agradi el nostre canvi de look! Dra. Montserrat Ferrer i equip

Llegir
Cap a una odontología mes humana

Blog Dia a dia

Dimecres, 16 de febrer del 2022

Cap a una odontología mes humana

La tecnologia forma part de les nostres vides, i gràcies a ella l’odontologia actual ha experimentat avanços molt importants. El canvis en el món informàtic i digital han aportat més mitjans de diagnòstic i tractament en àrees molt diverses: digitalització i tractament d’imatges en 3D, radiologia digital, tomografies digitals 3D, escàners intraorals, confecció de peces protètiques amb impressió 3D, software i il·luminació específica per fotografia amb aparells mòbils, software específics per a tractaments d’implants, pròtesi i ortodòncia... La acumulació d’informació  ha fet possible tenir immenses bases de dades amb les que es poden configurar resultats en molts camps. Però, com passa en el nostre dia a dia, la tecnologia ens pot encegar i fer-nos oblidar que hi ha coses molt més importants, com el factor humà. Les caixes i els bancs també tenen l’última tecnologia, però ha millorat la seva atenció al client? L’odontologia avança gràcies a la tecnologia, però la seva base és l’atenció al pacient, el bon tracte, saber escoltar i valorar les necessitats de cada persona, i aconseguir uns resultats òptims i satisfactoris pels pacients. Nosaltres, a clínica Navas, sempre estem a l’avantguarda tecnològica sense oblidar què és el més important: els nostres pacients. Gràcies per la vostra confiança, Dra. Montserrat Ferrer i equip.

Llegir
Cursa Sant Martí 2021

Blog

Dijous, 11 de novembre del 2021

Cursa Sant Martí 2021

L'any passat, per la pandèmia, no es va poguer fer la cursa popular de Sant Martí. Aquest any, amb algunes restriccions, es tornará a còrrer la cursa en la seva 41 edició. El recorregut será de 5 kms, en lloc dels 10 kms habituals i la participació está limitada a 500 participants. Un any més, Clinica Dental Navas, es patrocinadora oficial de la cursa. La cursa tindrá lloc el proper diumenge, 14 de novembre, amb sortida a les 9 del matí. Encara esteu a temps d'apuntar-vos!

Llegir
Com funciona això dels implants dentals?

Blog Informació

Dilluns, 14 de juny del 2021

Com funciona això dels implants dentals?

Que hem de saber sobre els implants dentals? Que són? Els implants són estructures de titani pur, en forma de cargol i totalment biocompatibles. L'implant es col·loca quirúrgicament en l'os i s'uneix a aquest per un procés anomenat osteointegració. Tots els implants són iguals? No. Existeixen diferents marques d'implants i és molt important que el pacient s'informi del tipus d'implant que se li col·locarà. Aspectes com la superfície de recobriment, el disseny, la puresa del titani i la qualitat dels additaments quirúrgics i protètics o els estudis clínics que avalen un implant són importants. A la nostra clínica treballem amb implants Biomet 3i Biomet Zimmer Company: zimmerbiometdental.

Llegir
Odontologia estètica amb mascareta

Dia a dia Informació

Dimarts, 13 d'abril del 2021

Odontologia estètica amb mascareta

Ens toca viure aquest temps en què hem de portar mascareta com una part més del nostre vestuari. El somriure, l'expressió, els gestos de la cara queden amagats per aquesta odiada, però necessària peça. Ara, ensenyar un bonic somriure i unes dents blanques ens està limitat, però les millores estètiques les hem de fer per nosaltres mateixos, per sentir-nos bé. En aquest sentit, la funció de la nostra clínica és posar a l'abast dels nostres pacients tots els mitjans per poder fer els tractaments indicats en cada cas. Actualment, disposem d'una tecnologia molt avançada quant a tècniques, materials, mitjans informàtics per previsualització dels resultats, fotografia i imatge digital en 3D. Tot això ens permet corregir i modificar la mida i la posició de les dents, canviar el seu color, eliminar defectes, refer dents trencades, tancar espais i separacions, modificar la forma de la geniva, i molt més. T'oferim moltes solucions perquè aconsegueixis una odontologia estètica de gran qualitat i amb resultats excel·lents. Que la mascareta no ens prohibeixi un bonic somriure! :)

Llegir
Innovavió i Tecnologia a Clínica Navas

Dia a dia Informació

Dilluns, 22 de març del 2021

Innovavió i Tecnologia a Clínica Navas

De nou, a Clínica Navas seguim posant-nos al dia amb les innovacions tecnològiques. Els avenços en la digitalització i imatges 3D, fan que cada vegada puguem utilitzar més recursos per millorar i perfeccionar les tècniques clíniques i de laboratori. Ja fa un temps vam incorporar un scanner pels tractaments d'ortodòncia amb Invisalign. Ara, hem incorporat un nou scanner intraoral de última generació pels tractaments de pròtesi i pròtesis sobre implants. Això ens permetrà obtenir uns registres i unes dades molt més precises per confeccionar les components de la pròtesi, millorant la comoditat del pacient. Malgrat les dificultats d'aquesta etapa que ens toca viure a tots, a la nostra clínica intentem seguir treballant per millorar i poder oferir el millor als nostres pacients. I recordeu! A la clínica seguim mantenint els protocols de seguretat i protecció. Moltes gràcies per confiar en nosaltres, Dra. Montserrat Ferrer i equip.

Llegir
Recordatori de les mesures de protecció

Informació

Diumenge, 08 de novembre del 2020

Recordatori de les mesures de protecció

Per  seguretat de tots, es molt important seguir prenent les mesures de protecció aconsellades pels organismes sanitaris. Si teniu qualsevol dubte, comenteu-ho al personal de recepció de la clínica A la clínica:                 - equips EPI de protecció                 - doble mascareta, gorres i pantalles protectores                 - desinfecció i ventilació de tots els espais                  - esterilització de tot el material                 - utilització de material de un sol us Pels pacients:                 - vindre puntuals a les visites                 - evitar en lo possible vindre amb acompanyants                 - gel hidroalcohòlic i pressa de temperatura al entrar                 - mantenir distàncies a la sala d’espera                 - us de mascareta en els espais que no siguin els de tractament Gracies per la vostre col.laboració, L'equip de Clínica Navas.

Llegir
Indicacions per als nostres pacients

Informació

Dijous, 14 de maig del 2020

Indicacions per als nostres pacients

Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, a la nostra clínica hem incorporat unes mesures i normes estrictes de protecció i seguretat per evitar els contagis de la Covid-19. El bon compliment d’aquestes mesures és molt important per la protecció de tots: Veniu a la clínica només si teniu hora concertada. Si us plau, sigueu puntuals. Si és una persona adulta, sense limitacions físiques, agraïrem que vingui sola. Abans d’entrar a la clínica, desi el telèfon mòbil. No es pot utilizar dins de la clínica. Al entrar, li donarem gel desinfectant per les mans. També li oferirem una mascareta i un protector per les sabates. A la sala d’espera podrà seure a les cadires tot mantenint la distància de seguretat (les cadires es desinfecten després de ser utilitzades). Durant la vostra estada a la clínica, si us plau, seguiu sempre les indicacions del nostre personal. Moltes gràcies, L’equip de Clínica Navas.

Llegir
Preparant la tornada

Informació

Divendres, 17 d'abril del 2020

Preparant la tornada

Ja fa dies que, des del confinament, l'equip de la clínica està treballant per reprendre l'activitat. Per a nosaltres el més important és la SEGURETAT i la protecció dels nostres pacients i de tot l'equip. Per això, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries (OMS, Col·legi Oficial d'Odontòlegs de Catalunya, Organització Col·legial de Dentistes d'Espanya), estem implantant els nous protocols de bioseguretat davant la COVID 19. A partir del proper dilluns, dia 20 d'abril ja estarem a la clínica per preparar-ho tot. Us trucarem per reprogramar les visites, prioritzant els tractaments urgents i aquells que requereixen una atenció més immediata. Quan vingueu a la clínica, us donarem totes les indicacions perquè la vostra estada sigui, sobretot, SEGURA I PROTEGIDA. Ànim i paciència. Us seguirem informant. Moltes gràcies i fins aviat, Dra. Montserrat Ferrer i equip

Llegir
Guia pràctica per a pacients amb problemes bucals durant el confinament pel COVID-19

Informació

Divendres, 03 d'abril del 2020

Guia pràctica per a pacients amb problemes bucals durant el confinament pel COVID-19

Volem compartir amb vosaltres un document elaborat per un grup de metges i odontòlegs dirigit a aquelles persones que tinguin alguna patologia o problema bucal durant el confinament i que, per tant, no poden acudir al seu dentista de confiança: "A causa de l'Estat d'Alarma en què ens trobem per la pandèmia generada pel Coronavirus SARS-CoV-2 (Covid19), i enfront de la necessitat primària d'evitar la disseminació del virus i revertir així la corba de contagis, en aquest moment es poden realitzar únicament VISITES ODONTOLÒGIQUES D'URGÈNCIA, però s'han d'ajornar la resta fins que acabi el confinament. Això es deu al fet que els dentistes som agents molt importants de transmissió del Coronavirus durant les nostres visites, tant de revisió com d'intervenció, ja que les eines que utilitzem generen aerosols (petites partícules d'aigua que s'escampen per l'aire) i mantenim un contacte de molta proximitat amb els nostres pacients. Detenint les activitats odontològiques que no siguin urgents tots estem contribuint en la gestió d'aquesta crisi sanitària: prevenim el contagi en els consultoris i en els desplaçaments. Per a ajudar a saber què fer front a diferents situacions bucals sobrevingudes que poden ser habituals hem elaborat aquesta guia pràctica per a pacients que esperem sigui d'utilitat. Quan sigui necessari, han de posar-se en contacte amb el dentista via telèfon o email per a evitar desplaçaments. El dentista sabrà com ajudar-lo." Veure o Descarregar la guia aquí

Llegir
Recomanacions als pacients d'ortodòncia

Dia a dia Informació

Dimarts, 31 de març del 2020

Recomanacions als pacients d'ortodòncia

El dr. Joaquim Colomer, el nostre ortodoncista, ens fa arribar unes pautes per els pacients que estan seguint tractament d’ortodòncia, ja sigui amb Invisalign o amb brackets. Per els pacients Invisalign No us preocupeu per aquesta aturada inesperada. El tractament continuarà des d’on el vam deixar en quan puguem tornar a l’activitat. Heu de seguir utilitzant els alineadors pautats en la ultima visita i amb el mateix ritme de recanvi. Si ja us en queden pocs, podeu allargar 5-7 dies la data de recanvi. Un cop esgotats els alineadors, i quan tindríem que col·locar-ne un de nou, que no tenim, heu de seguir utilitzant aquet últim durant la nit (8 – 10 hores), fins que arribi la data de la propera visita. En el cas de fer servir elàstics, seguiu-los utilitzant per la nit Per els pacients amb aparells fixes (brackets) Es tracta de mantenir les dents i els brackets en les millors condicions, fins que es pugui tornar a les visites amb normalitat. Si feu servir elàstics, seguiu igual tal com es va indicar a la última visita. Manteniu una higiene bucal molt estricte, procurant no mastegar coses dures que puguin desenganxar els brackets. Ànims a tots i cuideu-vos molt ! Dr. Joaquim Colomer

Llegir
Als nostres pacients

Dia a dia Informació

Dilluns, 30 de març del 2020

Als nostres pacients

La Dra. Anna Vendrell, companya i col·laboradora a la nostre clínica, ha volgut adreçar-se als nostres pacients amb un missatge optimista i animós:   ATURATS I CONFINATS Pacients, companys i amics que passeu per la nostra consulta: Pensar que quan treballem amb plena normalitat el temps s’ens escapa de les mans...patim quan us fem esperar a la sala, patim si el tractament s’allarga més del previst... i parlem de minuts!!! Ara que fa més de 15 dies que no us podem veure, atendre, saludar, valorem encara més el que ens aporta fer una feina que ens agrada. Enyorem el poder eliminar un mal que pot donar nits d’insomni, millorar un somriure que fa sortir al pacient content i satisfet, salvar un queixal que li permetrà gaudir del seu plat preferit. També trobem a faltar aquelles converses que tenim amb els pacients, encara que a vegades no us deixem parlar i us fem estar amb la boca oberta i plena de cotons i eines sorolloses. Tot motiva a seguir. Intentar fer la feina ben feta, gaudir de la relació amb els que  amb confiança ens heu triat, compartir rialles amb pacients i companys de feina. I tornarà a ser així. Poder ens veureu més tapats i protegits, però el bon rotllo i l’alegria no el perdérem. Encara que sigui a la força, però aprofiteu aquet temps per descansar, cuidar-vos, fer algo d’exercici, llegir, veure series, i .... MANTENIR LA BOCA SANA. Molt aviat (esperem) tornarem i encara amb més força i ganes.  Dra. Anna Vendrell  

Llegir
Odontología i música

Dia a dia

Divendres, 28 de febrer del 2020

Odontología i música

Aquet mes de juny, a Barcelona, es celebra el festival de música sonar 2020. Es un esdeveniment cultural de renom internacional, que es va celebrar per primer cop l’any 1994, dedicat principalment a la música electrònica. Actualment, es un dels festivals mes importants d’Europa, en el que hi tenen cabuda moltes tendències musicals, art multimèdia i audiovisual amb les últimes innovacions tecnològiques en aquets àmbits. Bé, i us preguntareu, que te que veure això amb la clínica i les dents? Doncs, aquest any, el logos del sonar 2020 es ni mes ni menys que el dibuix de un queixal. I al vídeo de presentació del festival, que podeu veure des de la web del sonar ( www.sonar.es ) o directament a youtube ( https://youtu.be/6sA9QdtrQXA ), surten imatges de dents, dentadures, models en guix de dents i altres objectes relacionats, lo que no deixa de ser molt curiós.

Llegir
Odontologia i legalitat

Dia a dia Formació

Dijous, 20 de febrer del 2020

Odontologia i legalitat

El passat dissabte, 1 de febrer, la dra. Montserrat Ferrer i el dr. Josep Puiggròs, van assistir a una jornada d’actualització en els aspectes legals de la pràctica odontològica i sobre la normativa de la protecció de dades. La sessió estava organitzada per la Societat Catalana d’Odontologia i Estomatologíai i va estar impartida per la sra. Montserrat Bielsa, advocada i especialista en medicina legal, i el dr. Josep Castellà, especialitzat en medicina legal i forense.

Llegir
Implantologia

Formació

Dimecres, 22 de gener del 2020

Implantologia

Recentment, la dra. Montserrat Ferrer, ha assistit al 18e Simposio Iberico Zimmer Biomet, celebrat a Madrid. El congrés ha comptat amb la participació de conferenciants molt rellevants, i importants referents en el àmbit de la cirurgia, implantología i odontologia digital. Zimmer Biomet, una de les principals empreses i pioneres en la investigació i tecnologia implantològica, organitza cada any aquet Simposio. A Clinica Navas, on utilitzem els diferents tipus d’ implants fabricats per Zimmer Biomet, ens mantenim sempre actualitzats. La dra. Ferrer, un cop més, al capdavant, per implementar tots aquells avenços que fagin millorar els nostres tractaments.

Llegir
Any nou, dents noves

Dia a dia Informació

Dimecres, 15 de gener del 2020

Any nou, dents noves

Molt bon any 2020 per tothom! Quan comença un nou any, ens proposem fites i objectius per complir: deixar de fumar, fer esport, tenir menys estrès, aprimar-nos, fer un viatge, estalviar, i així, podríem fer una llista molt llarga. A Clínica Navas també tenim un bon propòsit: cuidar la teva salut, i especialment la salut de la boca i les dents. Per això i per tenir una motivació extra, et donem 5 bons motius per anar al dentista: SALUT: moltes de les malalties que afecten la boca i les dents poden afectar el nostre estat de salut en general. Cuidem-nos les dents i les genives i estarem més saludables. PREVENCIÓ: la nostra feina és ensenyar als nostres pacients com prevenir els problemes de les dents. ESTÈTICA: un somriure bonic ens fa sentir millor amb nosaltres i el nostre entorn. Hi ha moltes formes i possibilitats de millorar estèticament les nostres dents. TREBALL: una boca sana i un bonic somriure també ens ajuda a tenir confiança de cara a aconseguir un treball. ESTALVI: anar al dentista amb regularitat pot suposar gastar menys diners. Amb la prevenció necessària i les pautes de manteniment que t'ensenyarem a la nostra Clínica, t'estalviaràs diners en la teva salut dental.

Llegir
Que hem de saber sobre els empastes d'amalgama?

Dia a dia Informació

Dilluns, 13 de gener del 2020

Que hem de saber sobre els empastes d'amalgama?

Que hem de saber sobre els empastes d’amalgama? Fins que van aparèixer els compòsits ( empastes blancs ), per a la restauració de las dents amb caries, la amalgama de plata era el material que s’utilitzava casi en el 100% dels casos. Un dels problemes d’aquet material era la mala estètica del resultat final. L’altre problema es la presencia de mercuri en la seva composició. El mercuri es un element altament contaminant pel medi ambient i dolent per la nostra salut a unes concentracions que, mai i en cap cas, s’hi arriba en els empastes d’amalgama. Així i tot, la Unió Europea ha prohibit la utilització d’amalgama de plata en dones embarassades o en període de lactància , així com en nens menors de quinze anys. La Agencia Americana del Medicament considera que las amalgames dentals que contenen mercuri, presenten el mateix nivell de seguretat per la població que altres materials utilitzats per restaurar les dents. NO es necessari retirar els empastes de amalgama que portem a les dents. Nomes s’haurien de retirar si:                                - tenim una caries sota del empaste de amalgama                                - si el empaste esta fracturat                                - per motius estètics

Llegir
Hàbits que hem de evitar

Dia a dia Informació

Dissabte, 11 de gener del 2020

Hàbits que hem de evitar

5 hàbits dolents per a les dents   1            mossegar-se les ungles Això ens pot provocar fissures a les dents, i també ens empassem les bactèries que hi ha a les ungles, que poden provocar  infeccions. 2            begudes amb gas Aquestes begudes, a part de tenir molt sucre, son acides, i erosionen l’esmalt de les dents, fent que sigui més dèbil i propens a les caries. 3            utilitzar les dents com a eines Obrir ampolles, envasos de plàstic o paper, tallar fils, son hàbits que poden provocar fissures i petites fractures a les dents. 4            mastegar glaçons de gel Hi ha gent que mastega el gel que ha quedat al got al acabar la beguda. Aquet mal hàbit pot ocasionar també petites fissures o fractures a les dents. 5            raspallat incorrecte Raspallar les dents després d’haver menjat no sempre es correcte. Si hem menjat aliments àcids ( sucs, begudes amb gas, patates i snacks de bossa ) o begudes alcohòliques, es millor esperar 20-30 minuts per raspallar-nos les dents.

Llegir
Curs cirurgia

Formació

Dilluns, 04 de novembre del 2019

Curs cirurgia

El passat 25 d'octubre, la dra. Montserrat Ferrer va assistir a un curs - taller de especialització en cirurgia mucogingival, en l'area de la periodòncia i els implants.  El curs va ser dictat per el dr. Fernando Fombellida, important referent com a cirurgiá, autor de varios llibres i dictant de cursos.  

Llegir
Clinica Navas amb els runners

Dia a dia

Dijous, 31 d'octubre del 2019

Clinica Navas amb els runners

Aquesta es la samarreta per a la propera cursa popular de Sant Marti, de la que, com sabeu, la nostra clinica n'es patrocinadora oficial. La cursa ja cumpleix la seva 40ª edició, sent així una de les curses populars amb mes tradició a Barcelona.  El dr. Josep Puiggròs, un cop més, correrá la cursa de 10 km. Animeu-vos a participar-hi !

Llegir
Clínica Navas a la SEPES 2019

Dia a dia Informació

Dimecres, 23 d'octubre del 2019

Clínica Navas a la SEPES 2019

Aquest any, el congrés de la SEPES (Societad Espanyola de Pròtesis Estomatològica), s'ha celebrat a Barcelona el passat 10 d'octubre, conjuntament el Congrés mundial d'estètica dental.

Llegir
4 consells per gaudir amb salut de la tardor

Informació

Dijous, 19 de setembre del 2019

4 consells per gaudir amb salut de la tardor

La tardor és una estació imprevisible en què el cos necessita més energia per reprendre les activitats; és habitual que les temperatures variables i el descens de les hores de llum puguin afectar-nos física i anímicament. Per gaudir d’aquesta estació amb bona salut i que el cos i l’ànim no se’n ressentin, hem d’estar preparats i tenir en compte alguns consells. 1. Reforçar les defenses Els canvis de temperatura i el descens de les hores de llum de la tardor poden afectar el nostre sistema immunològic. Necessitem reforçar les nostres defenses per poder fer front a la demanda superior d’energia que el cos necessita en aquesta època de transició. Per això hem de cuidar especialment alguns aspectes, com l’alimentació. La naturalesa és sàvia i posa a la nostra disposició els aliments de temporada que ens convenen a cada moment i als quals hem de recórrer: llegums, patates i bolets amb els quals començar a fer guisats que ens aportin energia; fruits secs que ens aportin proteïnes vegetals i minerals; o fruites amb les quals obtindrem les tan necessàries vitamines, com ara la C, que prevé els refredats: cítrics, figues, raïm, codony… 2. Realitzar exercici físic Mantenir-nos actius millora la nostra salut i el nostre ànim, i per tant la nostra qualitat de vida. Tot i que les temperatures siguin menys agradables i els dies més curts, no hem d’abandonar els nostres hàbits d’exercici. La tardor és una estació bonica, en la qual la caiguda de les fulles crea paisatges atractius que conviden a passejar. Aprofitem-ho! I quan les temperatures comencin a caure, podem optar per exercicis a l’interior, com ara al gimnàs. 3. Compte amb els refredats Com ja hem comentat, la inestabilitat de les temperatures i unes defenses més afeblides per una demanda més alta d’energia per part de l’organisme, fan més fàcil l’aparició dels molestos refredats. Hem d’intentar prevenir-los prenent algunes mesures, com ara portar roba adequada als canvis tèrmics: abrigar-nos, utilitzar capes de roba que ens puguem posar i treure segons variïn les temperatures o protegir la gola. 4. Cuidar la nostra salut dental Després de l’estiu i les vacances, segurament hem descuidat una mica els nostres hàbits. Menjars fora de casa, les begudes ensucrades, gelats, raspallat no tan frequent… Cal reprendre la rutina o, inclús, aconseguir-ne una de nova que ens permeti tenir un control de la nostra salut dental. Per fer-ho tan sols necessitarem, com a mínim, 4 minuts al dia i un parell d'hores l'any. Assumible, oi? Una rutina òptima passaria doncs per respatllar-se les dents dues vagades al dia, dedicant-hi un parell de minuts en cada cas. I, finalment, realitzar dues sessions l'any d'Higiene Dental, per tal de mantenir a ratlla qualsevol acomulació de sarro i controlar l'estat de les dents. Aprofita el nou curs per adquir nous hàbits de vida saludables: és millor prevenir que curar!

Llegir
Tornem de vacances

Dia a dia Informació

Dilluns, 26 d'agost del 2019

Tornem de vacances

Ja hem tornat de vacances. A la clínica ja tornem a estar en marxa. Esperem que no ens hagueu necessitat i tothom hagi passat un bon estiu. Ara ja ens toca posar-nos les piles i esta ben preparats per seguir cuidant de la vostra salut dental. Després de l’estiu i les vacances, segurament hem descuidat una mica els nostres hàbits. Menjars fora de casa, les begudes ensucrades, gelats, raspallat no tan frequent… Bé, ara ja s'acosta la tardor i hem d'estar preparats. Recuperar els bons hàbits, alimentar-nos bé i potser pensar en fer-nos una revisió dental. Tot l'equip de clinica Navas ja estem a punt i a la vostre disposició.

Llegir
Vacances estiu 2019

Informació

Dimarts, 23 de juliol del 2019

Vacances estiu 2019

Estem de vacances El proper divendres, dia 2 d'agost , comencem les vacances. La clínica estarà tancada des de divendres 2 d'agost fins el diumenge 25 d'agost. El dilluns 26 d'agost ja tornem a estar oberts. Esperem que no ens necessiteu durant aquets dies i disculpeu-nos per les molèsties que això us pugui ocasionar. Si tinguéssiu alguna emergència, truqueu a la clínica i hi haurà un missatge al contestador que us dirà el que podeu fer. La clínica us adreça a un centre de Barcelona que esta obert tots els dies i festius .  El seu telèfon es: 934 878 329. La Dra. Montserrat Ferrer i el equip de Clínica Navas us desitja que passeu uns bons dies de descans.

Llegir
5 consells per mantenir la teva salut bucal a l'estiu

Informació

Dilluns, 15 de juliol del 2019

5 consells per mantenir la teva salut bucal a l'estiu

Tots sortim de la nostra rutina habitual durant l'estiu. Això és bo! L’estiu ha de consistir en descansar, relaxar-se, emprendre noves aventures i divertir-se. Tanmateix, això pot significar menjar més aliments amb sucre, prendre sodes i altres begudes ensucrades i passar més temps del normal sense raspallar. Aquests són alguns consells que poden ajudar-te a mantenir dents i genives saludables aquest estiu. 1. KIT DE VIATGE DENTAL Passem hores fora de casa durant l'estiu, així que assegura't de portar sempre el teu equip dental de viatge. Necessitaràs: Un raspall de dents Pasta de dents Fil dental Col·lutori bucal Protector labial SPF 15 Quan sigui difícil raspallar-se les dents i utilitzar fil dental després dels àpats i entrepans, tingues aigua a mà per beure després de dinar. Tot i que no és tan beneficiós com el raspallat, l'aigua pot ajudar a eliminar els sucres fins que sigui possible. La pell dels llavis és molt prima i fàcilment propensa a cremar-se amb el sol. Si planeges passar molt temps a l'exterior aquest estiu, és molt important que et protegeixis dels raigs UV usant un protector de llavis de SPF 15 o superior. 2. HIDRATA’T ADEQUADAMENT La deshidratació és una de les conseqüències més freqüents de la intensa calor durant l'estiu i pot provocar a una disminució de la producció de saliva, que al seu torn, augmenta el risc de càries i malalties gingivals. Recorda beure almenys 2 litres d'aigua diàriament per mantenir el teu cos hidratat. Sempre és una bona idea tenir a mà ampolles d’aigua (a poder ser de metall o de vidre) per promoure la hidratació constant, sobretot quan passem hores tombats a la platja. Evita els còctels ensucrats i les begudes carbonatades ja que contenen àcid que erosiona l'esmalt dental. Una vegada que aquest ha marxat, no es pot recuperar. 3. TRIA FRUITES MENYS ÀCIDES El mateix passa amb els àcids de certes fruites. Sempre que puguis, decanta't per meló, síndria, poma, plàtan o pera en comptes de fruits vermells, pinya, taronja o aranja. En cas d'ingerir-ne, assegura't esbandir la boca immediatament després per a limitar la quantitat d'àcid que entra en les teves dents. Si has de beure suc d'alguna fruita àcida, millor fes-ho amb una palleta (preferiblement biodegradable o de metall) per evitar que l'àcid toqui directament les teves dents. 4. EVITA SUCRES INNECESSARIS Opta per gelats amb baix contingut de sucre i evita afegits com el caramel i els xarops. Aquests xarops enganxosos estan plens de sucre addicional i s'embussen entre les dents. 5. PROGRAMA REVISIONS DENTALS A PROP DE LES VACANCES Molts esperen fins a finals d’agost, just abans que comenci la rutina, per programar les revisions mèdiques dentals. No obstant això, és recomanable acudir a principis d'estiu. D'aquesta manera, si hi ha algun problema que hagi de ser abordat, seran atesos abans que l'estiu comenci per complet. Res més molest en plenes vacances com un mal de queixal inesperat... Recorda que mantenir la teva higiene bucal respatllant-te les dents dues vegades al dia i usant fil dental diàriament és essencial per a la teva salut i benestar. Tot això és molt important i cal que ho recordis, però, sobretot, no t’oblidis de disfrutar de les vacances!

Llegir
El teu dentista et pot salvar la vida

Informació

Dimecres, 26 de juny del 2019

El teu dentista et pot salvar la vida

Coincidint amb el Dia Europeu contra el Càncer Oral, el passat 12 de juny, el Col·legi d’Odontòlegs (COEC) va presentar una nova campanya de comunicació per tal de promoure la detecció precoç del càncer oral. Es tracta de recordar a la població en general que anar regularment al dentista permet detectar el càncer oral de forma precoç i millorar-ne el pronòstic. Per tant, la visita periòdica al dentista per revisar la salut bucodental esdevé un factor determinant. Segons la Sociedad Española de Cirugia Bucal (SECIB), el 90% dels casos de càncer bucal i orofaringe són fàcilment detectables amb una simple inspecció per part del professional que després es confirma per mitjà d’una biòpsia.  

Llegir
Què he de saber sobre els implants dentals?

Informació

Dijous, 13 de juny del 2019

Què he de saber sobre els implants dentals?

Els implants són estructures de titani pur, en forma de cargol i totalment biocompatibles. L’implant es col·loca quirúrgicament en l’os i s’uneix a aquest per un procés anomenat osteointegració. Tots els implants són iguals? No. Existeixen diferents marques d’implants i és molt important que el pacient s’informi del tipus d’implant que se li col·locarà. Aspectes com la superfície de recobriment, el disseny, la puresa del titani i la qualitat dels additaments quirúrgics i protètics o els estudis clínics que avalen un implant són importants. A Clínica Navas treballem amb implants Biomet 3i (Biomet Zimmer Company). Fases d’un tractament amb implants 1 – Estudi del cas i diagnòstic (1 – 2 setmanes). Valoració clínica i radiològica per determinar el tipus d'implant i de pròtesi, així com la programació del procediment quirúrgic. Es necessitaran radiografies, models de guix i la confecció de guies quirúrgiques i estudi amb TC en 3D. 2 – Fase quirúrgica (3 – 6 mesos). Col·locació quirúrgica dels implants. Els implants es poden deixar sota la geniva o al descobert, segons cada cas. La sutura es retira al cap de 10 dies aproximadament. Després de 3 – 6 mesos (període d'osteointegració), es prepara l’implant per començar la fase de pròtesi. A vegades cal una petita intervenció a la geniva (si l'implant es va deixar tapat). 3 – Fase de pròtesi (4 a 5 setmanes). És el procés de confecció i col·locació de la pròtesi sobre els implants, en el que seran necessàries diverses visites pel seu ajustament, proves estètiques i col·locació definitiva. Tenen rebuig els implants? Els implants no es rebutgen, però pot passar que existeixi un fracàs en el procés de l’osteointegració i l'implant no quedi fixat l'os. Això es dóna en un percentatge molt baix. Existeixen factors que afavoreixen el fracàs (tabac, diabetis, mala higiene oral, bruxisme, medicaments). És molt important fer els controls de manteniment per supervisar que tot estigui bé. És dolorós posar implants? La cirurgia d’implants es realitza sota anestèsia local, la mateixa que s’utilitza per treure una dent o fer un empastament, per tant les úniques molèsties vénen derivades de la injecció de l'anestèsic. Durant la intervenció, el pacient no sent absolutament res, excepte la sensació de manipulació de la zona tractada. Quan s’acaba l'efecte de l’anestèsia les molèsties són mínimes i es controlen amb la medicació adequada. Podríem dir que la intervenció pot ser una mica incòmode i a vegades llarga (depenent de la dificultat del tractament), però mai dolorosa. Durada d'un tractament amb implants La duració d’un tractament amb implants ve donada per la complexitat del procés i per la necessitat d’esperar el període d'osteointegració. Aquest és aproximadament de 3 a 6 mesos segons el tipus d’os i si s’ha fet regeneració òssia. També hem de tenir en compte el temps necessari per fer i col·locar la pròtesi. Per tant, el temps total de tractament pot oscil·lar entre 4 i 8 mesos. Ara ja sé més coses sobre els implants! Aniré a Clinica Navas!

Llegir
CURS D'ENDODÒNCIA

Formació

Divendres, 07 de juny del 2019

CURS D'ENDODÒNCIA

La dra. Montserrat Ferrer va assistir, el passat 24/25 de maig a un curs de endodòncia, que es va celebrar a la seu de la SCOE ( Societat Catalana d'Odontología i Estomatología ) a Barcelona. La endodòncia, que tracta les alteracions de la pulpa dentaria ( el nervi de les dents ), es una especialitat complexe i que requereix una formació continua per poguer aplicar els més nous i millors avenços en els tractaments.   

Llegir
La Dra. Montserrat Ferrer a la SEPA

Formació

Divendres, 07 de juny del 2019

La Dra. Montserrat Ferrer a la SEPA

Un cop mes, la dra. Ferrer ha assistit a la reunió anual de la SEPA ( Sociedad Española de Periodoncia y Osteointegración ), que aquest any s'ha celebrat a València del 29 de maig al 1 de juny. La reunió, que ha congregat a més de 5.000 professionals, ha estat un exit i ha comptat amb la participació de conferenciants de gran nivell, tant nacionals com d'altres paissos.

Llegir
Odontologia estètica

Informació

Dimecres, 15 de maig del 2019

Odontologia estètica

Què entenem per estètica? Estètica és la disciplina que estudia la naturalesa de la bellesa i la percepció de la mateixa per part dels individus, i se la relaciona estretament amb l’art. La percepció de la bellesa i d'allò que és estètic o no, depèn de com ho veiem cada un de nosaltres. En Odontologia, l'estètica dental -tenir un somriure estètic- també depèn de la percepció individual de cadascú. És cert que hi ha uns estàndards de bellesa que són acceptats per tothom, però hem de tenir en compte la sensació que cada un tenim d’allò que ens agrada. En Odontologia Estètica, la funció de la nostra clínica és posar a l'abast dels nostres pacients tots els mitjans per poder fer els tractaments indicats en cada cas. Actualment, disposem d’una tecnologia molt avançada quan a tècniques, materials, mitjans informàtics per previsualització dels resultats, fotografia i imatge digital en 3D, etc. Podem corregir i modificar la mida i la posició de les dents, canviar el seu color, eliminar defectes, refer dents trencades, tancar espais i separacions, modificar la forma de la geniva, entre d'altres. Actualment tenim moltes possibilitats i mitjans per fer una Odontologia Estètica de gran qualitat i amb resultats excel·lents. A Clínica Navas, com sempre hem pensat, el més important per nosaltres és aconseguir la satisfacció dels nostres pacients. Saber el que els nostres pacients volen i què esperen aconseguir. I per això, parlem amb els nostres pacients, escoltem el que ens volen dir, quines són les seves necessitats i expectatives. Aquesta és la nostra forma d'aconseguir resultats brillants i satisfactoris per tothom. Trobareu més informació sobre el nostre servei d'Odontologia Estètica clicant en aquest enllaç.

Llegir
Festa Major de Navas

Dia a dia

Dijous, 25 d'abril del 2019

Festa Major de Navas

Una vegada més, es celebra la Festa Major del barri de Navas. La setmana del 10 al 19 de maig hi haurán un munt d'activitats, música i festes per petits i grans. La nostra clínica, com cada any, també hi col·labora. Aquet és el nostre barri des que, ja fa 32 anys, vam iniciar la nostra activitat a la clínica. Us animem a venir, participar i gaudir de la nostra festa major. Podeu veure el programa d'activitats, clicant aquí.

Llegir
La salut dental i l'esport

Informació

Dilluns, 15 d'abril del 2019

La salut dental i l'esport

Actualment, la pràctica d’esport és molt habitual en la nostra població. Córrer, anar amb bicicleta, anar al gimnàs a fer diverses activitats, nedar etc. Hi ha molta gent, que, sense ser esportistes d’alt nivell, practiquen esport de forma habitual i, a vegades, molt intensa. Evidentment, la pràctica d’esport té molts beneficis per la salut general, però, i la nostra salut dental? Tot són beneficis? O hi pot afectar d’alguna manera? Els esportistes poden tenir un índex mes elevat de càries, que podria ser degut a la dieta, que inclou molts hidrats de carboni, begudes isotòniques, sucs i batuts, tots ells amb sucre. També durant la practica del esport, ja una disminució del flux salival, la boca està més seca, lo que també afavoreix l’aparició de càries. El bruxisme també pot ser freqüent entre els esportistes, ja que en situacions d’esforç intens, serren les dents i això provoca erosions i desgastos. Els problemes periodontals i de genives també poden aparèixer més freqüentment en esportistes, a part també dels riscos de cops i traumatismes a les dents. Hi ha determinats problemes bucals que poden anar associats, encara que no de forma directa, amb determinats trastorns que poden afectar el rendiment esportiu: la maloclusió i el bruxisme poden afectar l’equilibri i associar-se a dolors cervicals i d’esquena. Un problema d’infecció dental pot associar-se a cronificació de lesions i sobrecàrrega muscular. La càries i el dolor dental impedeixen o limiten la pràctica esportiva. Generalment, tots aquets problemes son fàcils de prevenir seguint bons hàbits d’higiene bucodental. Les revisions periòdiques i una bona educació en higiene oral es bàsica per els esportistes. És molt important la prevenció i el control de la salut dental durant la practica esportiva. A Clínica Navas ens agrada l’esport, i molts de nosaltres el practiquem. Per això estem a la vostre disposició per aconsellar-vos sobre la vostra salud dental si us agrada fer esport.

Llegir
Sabieu que ?

Informació

Dimecres, 27 de febrer del 2019

Sabieu que ?

Segons l’Associació Dental Americana, el primer inventor del raspall de dents va ser un emperador xinès cap el any 1.400 . En un extrem d’os o de un tros de bambú,  va incrustar uns retalls de pel de porc. Els mercaders que venien d’occident ho van portar a Europa, però no va tenir massa èxit. En general, a Europa es va continuar amb el costum – heretat dels romans – de rentar-se les dents i genives amb un drap. El raspall de dents, tal com el coneixem ara, no arriba a Europa fins l’any 1780. El anglès William Addis es considerat com l’inventor del modern raspall de dents. William Addis va ser empresonat al ser condemnat per disturbis públics. Llavors, la gent es rentava les dents amb draps, però al veure l’aspecte dels draps que hi havia a la presó, va pensar de fer alguna cosa. Va aconseguir un fragment d’os de les sobres del menjar. En un extrem hi va fer tot de petits forats. Va aconseguir retalls de pel de porc subornant a un guardià. Va enganxar els pels al forats que havia fet al os, i ja va tenir fet el raspall. En sortir de la presó, el va anar perfeccionant fins que el va comercialitzar. La seva empresa va anar prosperant, i a la seva mort, els seus fills  van continuar . Actualment, la empresa continua fabricant raspalls, amb la marca Wisdom Toothbrushes, encara que ja no es de la família Addis. https://wisdom-toothbrushes.com/

Llegir
Blanquejament Dental

Informació

Divendres, 15 de febrer del 2019

Blanquejament Dental

El blanquejament de les dents es un dels tractaments de odontologia estètica mes senzills i còmode de efectuar per el pacient. Però, tothom es pot fer aquest tipus de tractament? quan està indicat? Es fàcil de fer? Quin cost té? Hi ha diferents sistemes? Els resultats duren molt? Es pot fer a totes les edats? A clínica Navas, et podem donar tota la informació i explicar-te tot sobre el blanquejament de les dents. Tot el que vulguis saber sobre el blanquejament dental, t’ho explicarem a la clínica. Vine i demana’ns tota la informació que necessitis. Sens cap compromís. Més informació sobre el tractament en aquest enllaç

Llegir
Tractament Invisalign

Informació

Dilluns, 14 de gener del 2019

Tractament Invisalign

Invisalign és una tècnica ortodòntica de correcció de la posició de les dents, utilitzant uns alineadors transparents, que fan que quasi no es vegin quan els portem posats a les dents. Per això se li diu l'ortodòncia invisible.
 Utilitzant tecnologia de captació digital d'imatges en 3D, i processant tota la informació obtinguda, es planifica tot el pla de tractament a mida des de la posició inicial fina a la posició final desitjada. Aleshores, es confeccionen una sèrie d’alineadors transparents que son els que faran el moviment de les dents. Aquets alineadors es van canviant cada dos setmanes fins al final del tractament. Avantatges del Invisalign Eficàcia: la planificació del tractament es exacte des de el principi fins el final. La possibilitat d’errors es mínima. Discreció: els alineadors son transparents i no es veuen quan els portem col·locats. Comoditat: s’adapten perfectament i no tenen res que ens pugui fer mal a la boca. Movibles: els alineadors es poden treure i posar molt fàcilment quan ho necessitem. Higiene: al poder-los treure, ens permeten una neteja i raspallat correcte de les dents. Més informació sobre el tractament en aquest enllaç

Llegir
Propòsits per el 2019

Dia a dia Informació

Dijous, 10 de gener del 2019

Propòsits per el 2019

Quan comença un nou any, ens proposem fites i objectius que complir: deixar de fumar, fer esport, tenir menys estres, aprimar-nos, fer un viatge, estalviar, i així, podríem fer una llista molt llarga. L'equip de clínica Navas us fem un altra proposta: cuidar la vostra salut, i especialment la salut de la boca i les dents. Per això i per tenir una motivació extra, us diem 5 bons motius per anar al dentista: SALUT: moltes de les malalties que afecten la boca i les dents poden afectar el nostre estat de salut en general. Cuidem-nos les dents i les genives i estarem més saludables. PREVENCIÓ: la nostra feina és ensenyar als nostres pacients com prevenir els problemes de les dents ESTÈTICA: un somriure bonic ens fa sentir millor amb nosaltres i el nostre entorn. Hi ha moltes formes i possibilitats de millorar estèticament les nostres dents. TREBALL: una boca sana i un bonic somriure també ens ajuda a tenir confiança de cara a aconseguir un treball. ESTALVI: anar al dentista amb regularitat pot suposar gastar menys diners. La prevenció i les pautes de manteniment que et podem ensenyar, et poden fer estalviar diners en la teva salut dental.

Llegir
Sabíeu que ?

Informació

Dimarts, 08 de gener del 2019

Sabíeu que ?

Sabíeu que el precursor de la anestesia va ser un dentista? Avui no podem imaginar fer qualsevol intervenció a la boca sense anestesia. Fa quasi 200 anys, Horace Wells, preocupat pel mal que patien els seus pacients, volia trobar la forma de que les seves intervencions fossin indolores. Però les coses no sempre son fàcils per els innovadors. Aquesta es la seva historia.     El 10 de desembre de 1844, Horace Wells i la seva esposa, Elizabeth, van assistir a un 'xou' en el qual a un grup de voluntaris els van subministrar òxid nitrós (gas hilarant).Després d'inhalar-ho van començar a riure descontrolada ment i a fer coses estúpides. Un dels voluntaris va començar a perseguir a un enemic imaginari i en la seva eixelebrada carrera va ensopegar. Quan va tornar al seu seient es van adonar que tenia la cama estripada, però l'individu no va sentir dolor fins que els efectes del gas es van dissipar. Això li va donar a Wells una gran idea. L'endemà, Horace li va demanar a un dentista col·lega seu que li extragués un queixal mentre inhalava una mica de gas hilarant i els resultats van ser els previstos: no va sentir cap mena de dolor ni va tenir complicacions. Wells va emprendre una sèrie d'experiments reeixits per a demostrar científicament el seu descobriment i fins es va donar el luxe d'extreure peces dentals sense dolor a uns 15 voluntaris pacients seus. Per desgràcia, el dia en què va decidir dur a terme una demostració pública davant cirurgians i diversos estudiants de medicina, alguna cosa va sortir malament. Sembla que no va ser ben regulada l'administració del gas i el pacient es va aixecar donant forts crits. Els metges es van burlar de l'invent de Horace, mentre els alumnes presents l'esbroncaven. Es  van anar retirant un a un del saló, deixant a l'innovador dentista sol i humiliat. El seu experiment havia fracassat. Poc després i emocionalment copejat, Horace abandona la pràctica mèdica i cau en una profunda depressió. Viatja a Europa amb l'esperança que allí els metges siguin més receptius al seu innovador invent i deambula entre França i Anglaterra amb relativament poc èxit. El pitjor és que seria un altre dentista de Boston, William Morton -ex alumne seu-, qui dos anys després es portaria la glòria efectuant la primera cirurgia indolora amb òxid nitrós enfront d'un grup de reconeguts metges. Wells va tornar al seu país el 1947 per a instal·lar-se definitivament a Nova York i aquí comença veritablement la part trista de la seva vida. I és que durant tots aquells anys en els que Wells havia experimentat amb diferents gasos i solucions en cerca d'un anestèsic eficaç, s'havia fet consumidor habitual i addicte al cloroform, el qual inhalava compulsivament. Molt poc quedava d'aquell jove idealista, d'aquell metge humanista que va voler alleujar el dolor dels seus pacients. Pràcticament s'havia convertit en un parrac humà que sofria de grans trastorns i canvis de personalitat sota els efectes del gas. Tant era així que certa nit, deambulant pels freds carrers novaiorquesos, en un atac d'histèria va llançar àcid sulfúric sobre la cara d'una prostituta. De seguida va ser empresonat i hores després, quan ja se li havia passat l'efecte del cloroform, es va adonar de l'horror que havia comès. Quatre dies després s'anestesia a si mateix i s'obre l'artèria femoral de la cuixa amb una fulla d'afaitar amb la finalitat de morir dessagnat i sense dolor dins de la seva cel·la. Així en 1848, moria d'aquesta trista forma el pare de l'anestèsia moderna

Llegir
Moments de descans

Dia a dia

Dimarts, 11 de desembre del 2018

Moments de descans

A clinica Navas treballem de valent per poguer donar un bon servei als nostres pacients. Treballem dur, i, com tothom que ho fa, també necessitem moments de tranquilitat i relax. La nostra proposta es buscar i gaudir d'aquets moments. Aqui podeu veure unes fotografíes fetes a la sortida del sol a la platja de Barcelona, fetes un matí de tardor per membres del nostre equip. 

Llegir
La Dra. Ferrer a Hungría

Formació Informació

Dilluns, 26 de novembre del 2018

La Dra. Ferrer a Hungría

Un cop mes, la dra. Montserrat Ferrer ha participat en un curs de formació avançada. Aquesta vegada ha viatjat fins a Budapest, al Urban Regeneration Institute, per participar en un curs de tècniques de regeneració òssia i de teixits tous en tractaments d'implants. El curs, teóric-pràctic, ha estat dictat pel Professor Istvan Urban, un dels principals referents i especialista en aquestes tècniques.

Llegir
Raspall manual o elèctric?

Informació

Dimecres, 14 de novembre del 2018

Raspall manual o elèctric?

Quin dels dos tipus de raspall va millor? Tothom pot fer servir el raspall elèctric? Quin és el millor per les meves dents? Manual o elèctric? Gran o petit? Dur o tou? Actualment, existeixen molts tipus de raspalls de dents al mercat. Això fa que a vegades sigui difícil escollir quin es el que ens pot anar millor. Es important utilitzar el tipus de raspall mes adequat per les nostres dents, per aconseguir que el raspallat sigui el més eficaç possible. A clínica Navas, el nostre equip d’higienistes t’assessorarà i t’aconsellarà quin es el raspall mes adequat per les teves dents i com l’has de utilitzar per aconseguir un raspallat òptim.

Llegir
Noves tecnologies

Informació

Dijous, 25 d'octubre del 2018

Noves tecnologies

Recentment, hem incorporat a la clínica un nou sistema per obtenir models de la boca dels pacients. Fins ara, s’havien de prendre impressions de les dents utilitzant unes pastes. Ara, podem obtenir aquets models amb un scanner, que connectat a un ordinador, i amb el corresponent programa informàtic, ens permet visualitzar en 3D la boca del pacient. Després, enviem aquestes dades al laboratori, on confeccionaran els models gracies a la tecnologia d’impressió 3D. Actualment, estem utilitzant aquet sistema en els tractaments d’ortodòncia Invisalign®. Ben aviat, ho anirem incorporant en altres tractaments. A Clínica Navas, pendents sempre d’oferir les millors tecnologies i avenços als nostres pacients, amb la finalitat de millorar en els nostres tractaments i obtenir els resultats mes optims.

Llegir
Curs de la Dra. Ferrer

Formació Informació

Divendres, 19 d'octubre del 2018

Curs de la Dra. Ferrer

A principis d'octubre, la dra. Montserrat Ferrer va assistir al curs de formació continuada de Zimmer Biomet Institute, a la localitat suissa de Winthertur. Un curs teóric-pràctic d'actualització de tècniques avançades en implants a zones estètiques. El curs va ser dictat per el dr. Bruno Negri, important referent internacional. Clinica Dental Navas, en constant formació, per poguer incorporar en els nostres tractaments els avenços més recents, sempre per millorar i oferir als nostres pacients els resultats més satisfactoris.

Llegir
Clinica Navas amb els runners

Informació

Dijous, 11 d'octubre del 2018

Clinica Navas amb els runners

Un any més, la nostra clínica continua donant suport a l’esport. Un any més, Clínica Navas és patrocinadora oficial de la Cursa popular de Sant Martí, a Barcelona. En la seva 39ª edició, que tindrà lloc el proper diumenge 4 de Novembre, el recorregut serà de 10 Km. Teniu tota la informació al web de la cursa: www.cursapopularsantmarti.cat/ Animeu-vos a participar-hi!

Llegir
Estem de vacances

Informació

Dimecres, 01 d'agost del 2018

Estem de vacances

Aquest divendres, dia 3 d'agost , comencem les vacances a la clínica.La clínica estarà tancada des de divendres 3 d'agost fins el diumenge 26 d'agost. El dilluns 27 d'agost ja tornem a estar oberts. Esperem que no ens necessiteu durant aquets dies i disculpeu-nos per les molèsties que això us pugui ocasionar. Si tinguéssiu alguna emergència, truqueu a la clínica i hi haurà un missatge al contestador que us dirà el que podeu fer. La clínica us adreça a un centre de Barcelona que esta obert tots els dies i festius . El seu telèfon es: 934 878 329. La Dra. Montserrat Ferrer i el equip de Clínica Navas us desitja que passeu uns bons dies de descans.

Llegir
Clínica Navas amb el running

Informació

Dimarts, 03 de juliol del 2018

Clínica Navas amb el running

Un dels esports més practicats actualment per gent de totes les edats i sexe és el running (o senzillament, córrer). Ja sigui per pur entreteniment i distracció, com a entrenament per participar en curses, com a complement d’altres esports o nomes per mantenir-se en forma, córrer s’ha convertit en una sana afició que practiquen milers de persones en el nostre entorn. A clínica Navas també ens agrada l’esport i, com no, el running. Es per això que hem decidit emprendre aquesta nova etapa. I hem pensat fer-ho de manera compromesa i participativa. Per començar, què millor que formar part com a patrocinadors de la cursa popular més important del nostre districte i considerada una de les millors curses populars de Barcelona ciutat. Doncs si, oficialment, Clinica Dental Navas ja és patrocinadora de la 37ena Cursa Popular de Sant Martí. Podeu entrar a la seva pàgina web i veure el recorregut, el reglament, fotografíes i, si us n'hi voleu apuntar, hi trobareu el formulari d’inscripció. Aquesta és una cursa de 10kms, de llarga tradició en el districte i on els 1.400 participants corren pels carrers mes emblemàtics i coneguts de Sant Martí. Tots els participants rebran un obsequi de la nostra clínica, i el nom de la clínica apareixerà en la samarreta oficial de la cursa. I per tots els corred@rs participants, només uns petits consells: Descanseu i dormiu bé el dia abans de la cursa Esmorzeu 2 hores abans de la cursa ( iogurt, cereals, melmelada, fruita ) I, com no, raspalleu-vos bé les dents i a gaudir de la cursa! Ja tenim algú del equip de la clínica que participará a la cursa: el dr. Josep Puiggròs, aficionat a còrrer des de fa alguns anys i participant en curses populars ja está inscrit. Animeu-vos a participar!! Ja queden poques places !!

Llegir
Odontopediatria. Relleu a la clinica

Informació

Dimarts, 03 de juliol del 2018

Odontopediatria. Relleu a la clinica

Acabant el mes de febrer, s’ha produït un relleu en el equip de la clínica. Ha estat en l’àrea de odontopediatria. La dra. Cristina Requena, que ja portava gairebé un any amb nosaltres, ja no estarà a la clínica. La Dra. Ferrer i tot el equip li volem agrair el seu esforç i dedicació durant aquest temps i desitjar-li un excel·lent futur en aquesta nova etapa. Es una gran professional. Gracies, Cristina !! Tanmateix, s’acaba de incorporar al equip de clínica Navas, la dra. Inés Rodríguez, odontòloga i especialista en odontopediatria. Les referencies que tenim no poden ser millors, i esperem que aviat s’integri en el nostre sistema de treball, i, sobre tot, que els nostres pacients mes petits estiguin contents amb ella. Benvinguda, Inés !! La odontopediatria es la branca de la odontologia encarregada de tractar als nens. Per tant, la odontopediatra, serà la encarregada de veure i tractar a aquets nens. La seva feina es detectar possibles anomalies en la posició de les dents i els maxil·lars, detecció i tractament de les caries que puguin tenir els nens. La odontopediatria tracta, sobretot, les dents temporals ( o dents de llet ) amb la finalitat de conservar-les, fins que es produeix el seu recanvi. La Dra. Ferrer, cap de la nostre clínica i coordinadora de els tractaments, desitja que aquest relleu sigui satisfactori per els nostres pacients, en aquest cas, els mes petits ( i els seus pares ), sempre amb l’objectiu de mantenir un alt nivell de servei en la salud dental.

Llegir
Records de Clínica Navas

Dimarts, 03 de juliol del 2018

Records de Clínica Navas

Aquesta es una fotografia de fa 30 anys, on apareix el primer equip que vam instal·lar a la clínica. Corrien els anys vuitanta, i a Clinica Navas començàvem a rutllar al barri de Navas de Barcelona. Alguns us sorprendreu, però era un temps en que la informàtica estava en els seus principis, no hi havia telefonia mòbil ni xarxes socials i la tecnologia digital era quasi un somni. La odontologia tot just començava a modernitzar-se. Com podeu veure a la foto, no hi ha cap monitor i el disseny del seient es totalment “vintage” (avui estaria de moda ? ). Per tant, tecnologia, la justeta. Érem joves i estàvem il·lusionats i amb moltes ganes de fer-ho be. Volíem aconseguir que Clinica Navas fos, amb el temps, un referent de la bona odontologia en el barri, i, per que no, a Barcelona. El nostre projecte era un projecte de futur, volíem fer una odontologia eficaç, innovadora , que anés creixent i avançant a la vegada que anàvem incorporant els nous avenços tècnics. També volíem trencar amb els clixés de la odontologia clàssica, com el fet de que anar al dentista es considerava desagradable, et feien mal i, a sobre, era car. I, així, de mica en mica, vam anar modelant i fent funcionar el nostre projecte. Actualment, a Barcelona hi ha moltes clíniques dentals, i a Clinica Navas estem molt orgullosos de que el nostre projecte inicial segueixi endavant després de 30 anys. Com es evident, tot ha canviat molt, però el nostre esperit de superació continua amb el esforç de cada dia. Moltes gràcies a tots els que ens heu acompanyat.

Llegir
Ens voleu posar nota?

Informació

Dimarts, 03 de juliol del 2018

Ens voleu posar nota?

Acabem de posar a la clínica un nou sistema de enquesta de valoració i opinió per els nostres pacients. Amb un senzill qüestionari, que es respon en menys d’ un minut, podreu opinar sobre diferents aspectes de la nostre clínica ( atenció, personal, instal·lacions, qualitat, etc. ) i també hi podreu deixar algun comentari. Aquest sistema ens permetrà conèixer com ha estat la vostre estada a la clínica i ens ajudarà a millorar tot allò que serveixi per augmentar el vostre grau de satisfacció. A punt de fer 30 anys des de que vam començar, a Clínica Navas volem seguir treballant per millorar, i volem saber que opinen els nostres pacients de la nostra feina i serveis. Animeu-se’n a deixar la vostre opinió. Gracies per la vostre confiança i col·laboració.

Llegir
A Clínica Navas fem 30 anys

Informació

Dimarts, 03 de juliol del 2018

A Clínica Navas fem 30 anys

El proper mes de novembre, farà 30 anys que la clínica va començar la seva activitat.Des de el 1986, i amb quasi 15000 pacients tractats, som un dels referents a Barcelona d’una odontologia de qualitat, adaptada a tots el canvis i a la evolució tecnològica, mantenint sempre un tracte proper i una bona relació de confiança amb els nostres pacients.Vam començar joves, amb il·lusions, projectes i ganes d’avançar i millorar. Després de 30 anys, continuem, no tan joves, amb il·lusions, projectes i ganes d’avançar i millorar. Estem molt contents i orgullosos de poder seguir oferint el nostre servei, i volem fer-ne partícips a tots aquells que han estat, estan i estaran amb nosaltres tot aquest temps.Durant els propers mesos, estarem en contacte amb vosaltres, els nostre pacients, us anirem explicant una mica de la nostre historia i volem que gaudiu amb nosaltres d’aquest aniversari. GRÀCIES A TOTS !!!

Llegir
La Dra. Ferrer al FDM

Formació

Dimarts, 03 de juliol del 2018

La Dra. Ferrer al FDM

Aquets dies s’ha celebrat a Barcelona la novena edició del FDM ( Fòrum Dental Mediterrani 2015 ). Aproximadament, uns 10.000 professionals han visitat el Fòrum Dental, on també han exposat els seus productes 150 firmes comercials, presentant més de 60 novetats en productes, tècniques o materials, destacant l’ús de la tecnologia digital en el tractament de determinades patologies bucals. Amb el nom de European Dental Congress, en el Fòrum s’han organitzat jornades específiques per els odontòlegs, amb més de 1000 congressistes. La dra. Montserrat Ferrer, ha assistit a un dels cursos més destacats del Fòrum, el que impartit el Dr. Sidney Kina, un dels més prestigiosos odontòlegs a nivell mundial, especialista en pròtesi i estètica. La dra. Ferrer, sempre al capdevant en actualització i formació, un dels principals objectius de Clinica Navas.

Llegir
Festa Major de Navas

Dia a dia

Dimarts, 03 de juliol del 2018

Festa Major de Navas

Aquets dies, es celebra la festa major del barri de Navas, el nostre barri. La nostre clínica, oberta en aquest barri de Barcelona a l’any 1986, es vol afegir a la festa i les seves activitats. A la revista del barri, que trobareu a la clínica, hi podreu veure totes les activitats que es faran aquets dies. Desitgem que tothom participi i gaudeixi d’aquestes festes. I volem donar les gràcies a tots aquells que durant tots aquets anys han estat pacients nostres i han depositat en nosaltres la seva confiança.

Llegir